Testimonials


Schooljaar 2014 periode 2

Naam: Linda Henneveltlinda portret
Leeftijd: 21
Opleiding: marketing en communicatie medewerker

Ik koos als vierdejaars student voor Sector C omdat ik de ambitie heb om samen met mijn studiegenoot Tristan te gaan samen werken als we allebei ons eigen bedrijf hebben. Ik had deze plannen al langer maar tijdens mijn vorige stages bij de Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine had ik nog niet echt de kans om aan het echte ondernemerschap te proeven.

Drie maanden geleden begon ik bij Sector C. Ik heb voor dit bedrijf gekozen omdat ik het concept erg interessant vond en het een goede uitdaging voor mezelf vond om met veel verschillende mensen samen te werken. Ook wou ik gaan ontdekken wat een marketing en communicatie medewerker allemaal doet. Ik had namelijk nog niet besloten wat ik later wil worden.


Niels BeekhuisNaam: Niels Beekhuis
Leeftijd: 20
Opleiding: Mediavormgeving Interactief

Ik koos als vierdejaars student voor Sector C omdat ik de ambitie heb om samen met mijn studiegenoot Tristan te gaan samen werken als we allebei ons eigen bedrijf hebben. Ik had deze plannen al langer maar tijdens mijn vorige stages bij de Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine had ik nog niet echt de kans om aan het echte ondernemerschap te proeven.

Aangezien Tristan al bij Sector C had gesolliciteerd, om de laatste stap in zijn weg naar zelfstandig ondernemer te zetten besloot ik het ook te proberen. Mijn stagebegeleider bij de marine heeft mij aangeraden om een stage in het “echte” bedrijfsleven te zoeken.

Sector C is een bedrijf waarbij de stagiairs het redelijk voor het zeggen hebben. Hierdoor hoopte ik dat ik veel zou kunnen leren en alvast te kunnen oefenen in de samenwerking met Tristan.

Mijn keuze binnen het team was dat ik de rol van Web Developer op mij zou nemen, wat inhoud dat ik de websites in elkaar zet die Tristan ontwerpt. Op die manier konden Tristan en ik al oefenen voor het ‘echie’.

;We hebben een paar zeer interessante klanten gehad van wie wij allebei een hoop hebben kunnen leren. We hebben alles van een huidinstituut tot een hulpdienst voorbij zien komen. Die diversiteit maakt het werk ook een uitdaging en houdt het interessant.

Sector C heeft zeker bijgedragen aan de vorming van wie ik ben en wat ik wil doen in het leven. De lessen die ik hier geleerd heb zijn waardevol en de ervaring die ik heb opgedaan zal ik zeker meenemen in de rest van mijn leven.

Echter is er ook een keerzijde. Al tijdens mijn stage bij de Marine twijfelde ik een beetje maar na mijn stage bij Sector C weet ik het vrijwel zeker; Ik wil verder studeren. Ik heb nu op het MBO naar mijn eigen gevoel niet genoeg kennis opgedaan. Ik zou aan de slag kunnen als zelfstandig ondernemer maar ik wil toch eerst wat meer kennis opdoen voordat ik aan de slag ga.

Zou ik Sector C aan andere mensen aanraden? Ja en nee. Dat ligt er geheel aan wat voor type mens je bent en wat je in het latere leven wil gaan doen. Bij Sector C moet je zelfstandig zijn. Voor de mensen die de juiste mentaliteit hebben en de drive om hard te werken, is Sector C zeker een goeie stage.

Mijn tijd bij Sector C zit er jammer genoeg op en ik hoop dat mijn opvolger het nog beter gaat doen dan ik nu al heb gedaan. Sector C is een apart maar geweldig bedrijf.

Arnout, bedankt!


Tristan van der LindenNaam: Tristan van der Linden
Leeftijd: 20
Opleiding: Art&Design grafische vormgeving

Als jong student in de grafische vormgeving met oog op het zelfstandig ondernemen, was voor mij de keuze voor Sector C als stageleerbedrijf niet anders dan natuurlijk. Van jongs af aan droom ik van mijn eigen onderneming, en dat moment komt nu telkens dichter bij.
Spannend!

Sector C was al weer de laatste stage waarin ik deelnam binnen mijn opleiding, nu nog een half jaar studie en dan heb ik alle vrijheid om mijn eigen onderneming van de grond te halen. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? Dat is de vraag die ik mijzelf al lange tijd stelde.

Toen Sector C op mijn pad kwam wist ik het direct, dit was het antwoord dat ik zocht. Van ondernemen tot vormgeven, hier kon ik zonder twijfel hl veel leren. En als ik terugkijk op deze stageperiode ben ik hierin alles behalve teleurgesteld.

Ik maakte deel uit van een jong en fris team, zonder grens, met z’n alle Sector C “Eigen” maken. Wat een geweldige periode om op terug te kijken. Maar mijn hemel, wat ging het snel zeg! Ik ben altijd al leergierig geweest en kennis en kwaliteit zijn de kern van al mijn werk. Sector C heeft hier geen tekort aan gedaan.

Sector C beschikt echt over elk component wat er bij het ondernemen komt kijken, en met alle componenten die ik gedurende mijn opleiding heb verzameld ga ik binnenkort mijn eigen bedrijf starten!

Dankjewel Collega’s, Dankjewel Arnout, Dankjewel Sector C


 

Ruben van GroningenRuben van Groningen
Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: bedrijfsadministratie

Toen ik bij Sector C begon bleek al gauw dat het een heel ander bedrijf is dan ik gewend was. Hierdoor heb ik de kans gekregen om mezelf heel breed te ontplooien. In het begin was ik op zoek naar mijn positie in het bedrijf en die heb ik zeker gevonden.

Achteraf gezien heb ik een leuke en leerzame stage gehad bij Sector C. Naast de taken die ik als bedrijfsadministrateur had ben ik ook office manager geweest, dit heeft ervoor gezorgd dat ik voor veel dingen verantwoordelijk was en dat is goed voor mijn ontwikkeling geweest.

Daarnaast moesten wij als stagiairs vrijwel alles zelf regelen, Arnout vertelde ons niet wat wij moesten doen maar gaf wel veel behulpzame tips, hier heb ik veel van geleerd. Omdat we veel zelf uit moesten zoeken ben ik voor mijn gevoel een stuk zelfstandiger geworden.

Tevens heb ik veel geleerd van de andere stagiairs, niet alleen over hun vakgebieden maar ook heel veel over het belang van samenwerken. Ik weet nu hoe belangrijk het is om samen te overleggen, samen te plannen en ook om samen te lachen. De sfeer is goed bij Sector C, dat heb ik extra goed gemerkt bij mijn gezellige afscheid!

Ik raad een stage bij Sector C zeker aan omdat je er veel in breedte kunt leren. Mocht je ooit je eigen bedrijfje willen dan zit je hier goed, want hier krijg je de kans om samen met andere stagiairs een bedrijf te runnen. Een stage bij Sector C is erg leerzaam, vooral voor mensen die hun zelfstandigheid willen ontwikkelen.


Schooljaar 2014 periode 1


Zie Floor's profiel

Floor Wit
Leeftijd: 18 jaar

Opleiding: Marketing en communicatie

Sector C, een stageplek die ik tegenkwam bij de ECABO. Voordat ik besloot om een sollicitatie te sturen ben ik op de site gaan kijken van Sector C, wat een gewone stage leek, bleek al gauw iets heel bijzonders. Werkzaam zijn in het bedrijfsleven en zelf het bedrijf runnen zonder dat iemand je opdrachten geeft. Toen ik net begon met stagelopen vond ik het erg lastig om constant bezig te blijven en de focus te houden op mijn werk. Naarmate er wat weken voorbij gingen kwam hier zeker verbetering in.

Het totale proces is een goede ervaring om een kijkje te nemen in de arbeidsmarkt van mijn vakgebied. Alles wat je op school theoretisch hebt geleerd kan je hier uitvoeren. Sector C is niet te vergelijken met mijn vorige 2 stages. Daar kreeg je opdracht van een leidinggevende, hier moet je het in eerste instantie zelf bekijken. Ik kon natuurlijk altijd als ik het even niet wist naar de leidinggevende toestappen met mijn vragen voor een professioneel antwoord. Maar het idee dat ik het zelf moest doen vond ik een erg leuke en uitdagende ervaring. Het is dus zeker geworden wat ik me er bij had voorgesteld.

In het begin had ik het wat onderschat, ik dacht dat het wat makkelijker in zijn werk zou gaan, toch bleek alles een stuk lastiger te zijn in de bedrijfswereld dan ik had verwacht. Hierdoor heb ik veel geleerd, en veel nieuwe dingen opgestoken. Het communiceren met andere mensen gaat soms wat moeizaam als ik te veel dingen aan mijn hoofd heb. Dit is er op vooruit gegaan in deze periode, toch gaat dit soms nog lastig. Op een gegeven moment raak je ook steeds meer genteresseerd in de werkzaamheden waar anderen zich mee bezighouden. Hierdoor had ik het idee dat alles ook beter ging lopen. Op een gegeven moment wisten je collega’s af van de werkzaamheden die je op een bepaald moment aan het verrichten was.
Dit heeft zeker voordelen voor mij gehad. Kortom een zeer leerzame ervaring, en ik ben blij dat ik dit mee heb mogen maken.

Ik raad Sector C aan voor mensen die zich graag willen ontwikkelen in hun zelfstandigheid.
Bekijk de blogs van Floor Wit


Zie Zarife's profielZarife Grdal
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Directiesecretaresse / managementassistente

Geslaagggddddddd!!!!
Jullie lezen het goed, ik ben klaar met mbo!! Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben. Dit betekent ook dat mijn stageperiode bij Sector C erop zit. Ik zit nu in mijn laatste week bij Sector C (sniksnik) ๐Ÿ™

Ik heb me prima vermaakt bij Sector C. In het begin was het best wel even wennen hoor. Want het is totaal een ander bedrijf, een ander concept. Het was een bijzondere start als ik even terugkijk, wat we allemaal hebben gedaan, meegemaakt etc. We hebben in Het Algemeen Dagblad gestaan, er zijn interviews afgenomen, er zijn foto’s gemaakt. Dat maak je natuurlijk niet elke dag mee en vooral niet bij een stageleerbedrijf.

Bij Sector C krijg je de kans om je passie te vinden en jezelf of je talenten te ontwikkelen en dit hoeft niets te maken hebben met je huidige opleiding die je volgt.Qua taken en werkzaamheden was het hier anders. Er wordt natuurlijk meer van je verwacht. Onder Sector C versta je eigenlijk “een bedrijf dat gerund wordt door stagiairs”. Dit idee is al gek genoeg, want je hoort niet vaak dat een groepje stagiairs een bedrijf mogen runnen, maar het uitvoeren ervan is nog gekker, dat je een compleet nieuw startend bedrijf mag runnen als leerling. Ik vind dat iedereen, vooral studenten dit moeten meemaken. Voelen hoe het is om een eigen bedrijfje te hebben, dat leiderschapsgevoel, het gevoel dat jij je eigen baas bent, en dat jij over aantal zaken beslist en zegt wat er moet gebeuren, wat er gedaan moet worden etc. Het zal in het begin wat stroef gaan maar naderhand wen je eraan.

Want het gaat vooral om dat jij beslist wat jij moet doen om het bedrijf te laten lopen, niemand die dat vertelt tegen je, natuurlijk kan je altijd terugvallen op je collega’s (andere stagiairs) of je begeleider Arnout Mostert, maar zelf veel initiatief nemen en er achteraan gaan en niet bij de pakken neer gaan zitten is een must.Mijn tijd bij Sector C was voor mij een leerzame periode. Ik heb het al zo vaak gezegd, maar bij deze nog een keer. ๐Ÿ™‚ Naast mijn kerntaken en werkprocessen die ik moest uitvoeren, en de dingen die ik al weet. Heb ik veel geleerd van anderen, mensen die bij ons hun verhaal zijn komen vertellen, Gerben zeeman, Harry muller, enkele oud studenten van Arnout. Altijd goed om andermans verhaal te horen, je kan daar veel van opsteken.

Ook van mijn begeleider Arnout Mostert heb ik veel geleerd. Hij weet veel van dingen en verschillende onderwerpen af en die informatie geeft hij weer door aan ons. Er zijn zoveel diverse onderwerpen aan bod gekomen, we hebben het over hoogbegaafdheid gehad. Over politiek, uitgebreid over de ziekte alzheimer, over hoe je je het beste voor een examen kan voorbereiden. Over het bewust zijn van de dingen die je doet, bewust zijn van de omgeving waar je in zit.

Want als je dit allemaal doet kan het alleen maar in je voordeel werken.Ik heb veel dingen geleerd die ik het dagelijkse leven of op school zou kunnen toepassen, en die eigenlijk niks te maken hebben met stage of mijn kerntaken die ik van school heb gekregen. Bij Sector C heb je echt een kans om jezelf te ontwikkelen, weten wat je nou wel goed kan of leuk vindt.

Omdat er bij Sector C veel stagiairs zijn van verschillende opleidingen kan je een dag meehelpen of meekijken of meedoen met anderen, zo kan je erachter komen dat je dat eigenlijk wel leuker vindt en dat het iets voor jou is. Ik raad het zeker toekomstige stagiairs aan om bij sector C te solliciteren. Sector C een bedrijf vol diversiteit!!
Bekijk de blogs van Zarife Grdal


Zie Ali's profiel

Ali Masoumie
Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: Applicatieontwikkelaar

Wat is het snel gegaan !
Ik weet nog toen ik bij Sector C voor sollicitatiegesprek kwam. Op een aantal tafels en stoelen na, stond het helemaal leeg. In het achterste kamer zat Arnout samen met een andere stagiair genaamd Michael. Arnout legde uit dat het een nieuw bedrijf was en dat alles nog opgebouwd moest worden.
De rol van mij en Michael was om de ICT afdeling op te zetten.Wij zouden de ICT beheerders en Applicatieontwikkelaars worden van Sector C.Dit leek mij een enorme klus. Iets wat ik niet alleen zou kunnen maar Arnout en Michael stelde mij gerust dat wij het samen wel voor elkaar zouden krijgen.

De eerste week dat ik bij Sector C begon, had ik heel veel twijfels.
Voornamelijk omdat Michael om persoonlijke omstandigheden niet meer stage zou lopen, waardoor ik op de ICT afdeling er alleen voor zou staan. Dat het veel werk zou zijn om het allemaal op gang te krijgen was niet mijn grootste zorg, maar wel of ik genoeg kennis/ ervaring had om het voor elkaar te krijgen. Arnout vertelde mij dat ik meer kan dan ik denk, en dat ik het gewoon moest proberen. Alle obstakels zijn leermomenten. Met die instelling ben ik te werk gegaan. Op het begin was het voornamelijk het ICT infrastructuur van Sector C opbouwen. Daarna ben ik meer mijn functie gaan uitoefenen als applicatieontwikkelaar. Hoe meer er gedaan werd, hoe meer de twijfels weg gingen. Voor ik het wist had ik mijn draai gevonden. Niet alleen ik maar alle stagiairs. Sommige dingen zijn beter gegaan dan ik had verwacht maar andere dingen ook weer niet. Ik had verwacht dat ik vaak zou vastlopen, maar dat viel gelukkig mee. Wel had ik meer klanten verwacht, maar dat komt omdat ik niet begreep wat er allemaal vooraf gaat voor je echt daadwerkelijk een klant heb.

Ik heb heel veel geleerd bij Sector C. Ik ben me meer bewust van wat ik wel kan en wat niet.ย Voor ik bij Sector C begon, had ik nog nooit echt contact gehad met een klant. Laat staan een opdracht uitvoeren voor een klant. Nu 6 maanden later heb ik de ambities om als zzp-er aan de slag te gaan. Paar eigenschappen die ik bij Sector C heb ontwikkeld en die ik ga gebruiken als zzp-er zijn zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast heb ik veel geleerd over het naar buitentreden, zoeken naar klanten en communiceren met klanten.
Uiteraard heb ik veel van Arnout kunnen opsteken. Arnout is al flink wat jaren bezig als zelfstandigondernemer. Belangrijke punten waar ik nog aan moet werken zijn; deadlines stellen en onder tijdsdruk presteren.

Mijn stage bij Sector C is een leerzame ervaring geweest die ik niet snel zal vergeten.
Ben je zelfstandig, heb je een verantwoordelijkheidsgevoel en zie het wel zitten om een bedrijf te runnen met andere stagiairs dan raad ik je zeker aan contact op te nemen met Sector C.
Bekijk blogs van Ali Masoumie